Tips voor wanneer je eenmaal besluit om de relatie uit te breiden naar sociale media …

  1. Zorg ervoor dat u uw relatie in de offline wereld definieert voordat u uw relatiestatus wijzigt. Er is niets ongemakkelijkers dan wanneer een persoon zijn Facebook-relatiestatus verandert in de volledige verrassing van de andere persoon. Zelfs als de andere persoon aan boord is om uitsluitend uw relatie te definiëren, moet dit gesprek eerst eerst persoonlijk plaatsvinden. Niemand wil ontdekken dat ze een exclusieve relatie hebben door op de hoogte te worden gesteld dat 27 andere mensen de statusupdate al ‘leuk’ vonden.

 

  1. Houd enkele zaken privé. Als je net een fantastische date hebt gehad met je partner – geweldig! Maar voordat u die #humblebrag-statusupdate plaatst, moet u bedenken hoe uw partner zich voelt. Vinden ze het prettig als je details van elke sexdating of date online deelt? En terwijl we het hebben over oversharing, niemand – en ik herhaal, niemand wil je #aftersex-selfies zien. Seks is een privédaad en moet privé worden gehouden. Op dezelfde manier, als je net ruzie hebt gehad met je partner, is de slechtste manier om dit aan te pakken, een tierende of “vage boeking” -statusupdate te posten die ontgaat aan wat een eikel ze zijn. Je voegt alleen maar brandstof toe aan het vuur, naast het tonen van een gebrek aan respect voor je partner.

 

  1. Als je een exclusieve relatie hebt, verwijder dan je online datingsites profielen! Deze zou vanzelfsprekend moeten zijn, maar als je alleen met iemand uitgaat en je online datingprofiel onderhoudt (zelfs als je het niet actief gebruikt), geef je je partner een reden om zich onzeker en jaloers te voelen over zijn of haar status met jou. Als je het niet prettig vindt om je datingprofiel te verwijderen, ben je misschien niet helemaal op je gemak om exclusief te zijn – en nogmaals, dit is iets dat je met je partner moet bespreken, weg van de nieuwsgierige ogen van andere gebruikers die wachten om je discussie te ‘liken’ .

 

En vergeet vooral niet dat sociale media alleen je relaties zouden moeten helpen, en niet de echte, face-to-face interacties zouden moeten vervangen.